El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) reforça els serveis i programes a les dones en situació de violència masclista amb la creació d’una Xarxa d’atenció especialitzada que s’implementarà a partir d’avui

El SOC reforça els serveis i programes a les dones en situació de violència masclista amb la creació d’una Xarxa d’atenció especialitzada, que s’implementarà a partir d’avui i de manera progressiva arreu del país.
Així, la primera fase del projecte permetrà disposar a cadascuna de les 69 Oficines de Treball d'una persona professional de referència que oferirà atenció personalitzada i permanent a les dones en situació de violència masclista. La plantilla de professionals per fer aquesta tasca s’ampliarà fins a les 155 persones un cop s’hagi desplegat completament aquesta nova Xarxa. Aquestes persones han rebut una formació específica, organitzada pel SOC i la Direcció General d'Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.
Les característiques principals d’aquesta Xarxa d’atenció a les dones en situació de violència masclista:
- És un servei de proximitat. Les 69 Oficines de Treball del país tenen personal capacitat per desenvolupar aquesta feina.
- Les demandants d’ocupació tindran un professional de referència en la seva Oficina de Treball, amb formació específica i permanent.
- La Xarxa permet homogeneïtzar els protocols i la manera d’actuar de totes les Oficines de Treball
- Es treballarà coordinadament no només a nivell intern sinó també amb els altres serveis al territori d’atenció integral contra la violència masclista.
- Es dissenyaran eines específiques de gestió i es crearà una comunitat virtual per compartir coneixements i bones pràctiques.
El compromís del SOC per millorar les seves polítiques per a les demandants d’ocupació que es troben en situació de violència masclista queda clarament recollit al Pla de desenvolupament de les polítiques d’ocupació 2019-2020 en assenyalar que és una de les situacions que requereix d'una actuació prioritària.
Els i les professionals d'aquesta Xarxa d'atenció han rebut formació específica organitzada conjuntament per la Direcció General d'Igualtat i el SOC