L'objectiu d'aquesta línia d'ajuts és millorar les oportunitats de trobar feina de les persones joves d'entre 16 i 29 anys

El Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) ha obert la convocatòria dels Projectes Singulars 2023, destinada a millorar les oportunitats de trobar feina de les persones entre 16 i 29 anys, mitjançant actuacions encaminades a proporcionar-los les competències bàsiques necessàries per incorporar-se al món laboral o bé per reprendre la seva formació.
Els ajuts els poden demanar les entitats locals, organitzacions sindicals i patronals, entitats de titularitat pública o privada i persones empresàries, amb centre de treball o establiment operatiu a Catalunya.
El període de sol·licituds està obert entre el 6 de juliol i el 19 de setembre de 2023.
Novetats de la convocatòria 2023
En el desenvolupament dels Projectes Singulars, es realitzen accions d'orientació, formació i prospecció que permeten identificar i desenvolupar les competències necessàries en el context laboral. Això permet millorar l'ocupabilitat de les persones joves i facilitar la seva inserció, gràcies al coneixement de l'entorn productiu i la prospecció del mercat de treball.
De manera complementària, mitjançant les actuacions de mobilitat geogràfica i contractació laboral, es permet desenvolupar experiències laborals per enriquir el seu bagatge professional.
A la convocatòria d'enguany, a més, s'introdueixen una sèrie de millores en diversos aspectes:
Formació complementària
S'ha de programar i oferir de manera obligatòria la formació bàsica de prevenció de riscos laborals de 30 hores. En el cas que el programa formatiu no l'incorpori dins del seu temari, cal sol·licitar i homologar prèviament a la sol·licitud de subvenció l'especialitat corresponent (FCOS02). D'altra banda, es manté l'obligatorietat d'oferir la formació complementària (FCOO03) relativa a la igualtat de gènere i sensibilització ambiental.
Formació per a persones amb discapacitat
Pel que fa a les especialitats formatives que no condueixen a obtenir certificats de professionalitat per al col·lectiu de persones amb discapacitat, cal tenir present que s'han actualitzat 20 especialitats.
Renovació del Catàleg d'Especialitats Formatives
Des del SOC, amb l'objectiu de mantenir el Catàleg d'Especialitats Formatives actualitzat i, amb el consens de diferents entitats que treballen amb el col·lectiu de persones amb discapacitat, s'ha dut a terme l'actualització de 20 especialitats formatives.
Consultar les especialitats s'han donat d'alta i de baixa al Catàleg d'Especialitats Formatives del SOC.
Pel que fa a les actuacions al Registre d'entitats del SOC, les entitats que ja hi estaven inscrites en les especialitats que s’han donat de baixa, podran fer la inscripció de les noves especialitats formatives mitjançant una sol·licitud de modificació de dades en el Registre.
Requisits per inscriure's al Registre d'entitats
Les entitats que vulguin formar part del Registre d'entitats del SOC, cal que iniciïn els tràmits corresponents per donar-se d'alta; i, s’han d'inscriure per impartir les especialitats incloses al Catàleg d'especialitats formatives del SOC.
Estaran exemptes de pagar taxa les sol·licituds de la modalitat “Alta” d'entitat nova i de “Modificació” de dades del Registre d'entitats de formació del SOC, quan només incloguin especialitats formatives no conduents a certificats de professionalitat.
Per a més informació: planificacioiassistenciatecnicaoj.soc@gencat.cat
El període per presentar sol·licituds està obert entre el 6 de juliol i el 19 de setembre de 2023
Més informació
- Convocatòria Projectes Singulars 2023
- Registre d’entitats de formació professional per a l’ocupació
Requisits mínims per inscriure's
- Cercador de cursos, especialitats i centres de formació
Important: Les especialitats formatives classificades com a competències transversals (CTR) es poden trobar al cercador del SOC dins la família de 'Formació complementària'.