Els Premis #FPCAT reconeixen les bones pràctiques i la contribució a la construcció d'una formació professional de qualitat que s'hagin desenvolupat en l'àmbit de la formació professional.
L’objectiu és distingir les actuacions i els projectes que hagin contribuït amb excel·lència als interessos de la formació professional, amb l'aplicació de mètodes o tècniques de millora, innovació i/o qualitat en els sistemes pedagògics, ocupacionals, de gestió i d'assessorament; l'adequació a les necessitats del mercat de treball; la creació de materials didàctics, i qualsevol altra aportació significativa i notable que mereixi un reconeixement especial.
Durant l’acte de lliurament dels Premis #FPCAT 2020 atorgats pel Consell Català de Formació Professional (CCFP), es va guardonar Marta Díaz Muñoz amb el Premi 'Bones pràctiques a la trajectòria individual de la persona usuària de centres de formació professional', en concret usuària del CIFO Salt (Centre d’Innovació i Formació Ocupacional). Al CIFO Salt hi va assistir com a alumna del Certificat de Professionalitat de Pastisseria i confiteria; posteriorment hi va impartir el MF0306_2_Elaboracions bàsiques per a pastisseria i rebosteria, de 120 hores.
Nova trajectòria professional
Marta Díaz és un exemple de com un canvi de trajectòria professional és possible amb un bon servei d’orientació i amb una formació per a l’ocupació que permet l’assoliment de coneixements, competències i habilitats a través de cursos eminentment pràctics. Llicenciada en Biologia per la Universitat de Girona, va desenvolupar la seva professió a Enginyeries Ambientals durant 7 anys, fins que es va plantejar un canvi de rumb en la seva trajectòria professional i apostar per la seva passió: la pastisseria.
Va ser el CIFO de Salt qui li va recomanar de cursar el Certificat de Professionalitat de Pastisseria i confiteria (INAF0109) que s’imparteix en aquest mateix centre. Va continuar formant-se i l’any 2018 va decidir fer un pas més i realitzar el Curs de creació d’empreses a través de la Fundació de Dones Emprenedores. Un cop finalitzat, va constituir la seva empresa, La Llaminera, expressió de les tres passions de Marta: els dolços, la fotografia i les manualitats.
L’any 2019 el CIFO de Salt va contactar amb ella per a impartir el MF0306_2_ Elaboracions bàsiques per a pastisseria i rebosteria, de 120 hores; ara transmet la seva passió als/a les seus/ves alumnes.
Premi "Bones pràctiques a la trajectòria individual de la persona usuària de centres de formació professional".