• Imprimeix

Tràmits per a les persones

És el pas previ per accedir a tots els serveis del SOC, tant per a les persones en situació d’atur com les que volen millorar la feina. Aquest tràmit només es pot fer presencialment.

Si voleu continuar constant com a persona demandant d’ocupació i optant a les prestacions i serveis que es deriven d’aquesta situació, és imprescindible renovar la demanda en la data indicada al vostre document DARDO. Ho podeu fer per Internet o presencialment.

Si heu registrat el vostre perfil professional al sistema d’intermediació laboral perquè el SOC us ajudi a trobar les ofertes de feina més adequades per a vosaltres, podeu consultar en qualsevol moment el vostre currículum a través d’Internet o presencialment a la vostra Oficina de Treball.

Podeu obtenir, directament per Internet, els següents documents:

  • Informes sobre les ocupacions i serveis que que heu sol·licitat al SOC.
  • El vostre document de Renovació de la Demanda d'Ocupació (DARDO).
  • Informe sobre la vostra situació respecte a la demanda d'ocupació.
  • Certificat integrat amb les dades que resumeixen la vostra situació al SOC.

Podeu donar-vos de baixa com a persona demandant d’ocupació en el moment que ho considereu oportú, directament per Internet, o presencialment a la vostra Oficina de Treball.

Si esteu de baixa o suspensió podeu, en determinats casos,  tornar-vos a donar d’alta per internet. Per a més informació accediu al tràmit.

 

Per demanar l’expedició del certificat de professionalitat o l’acreditació parcial acumulable, cal emplenar un formulari de sol·licitud, imprimir-lo i registrar-lo presencialment, juntament amb la resta de documentació requerida, preferentment als registres de l’Oficina de Treball o del Servei Territorial que pertoqui, i abonar les taxes corresponents.