• Imprimeix

Plataforma per a la gestió de les pràctiques professionals - qBID

El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya ha implementat la gestió de les pràctiques professionals mitjançant l’aplicació qBID, un sistema que facilita el seguiment i l'avaluació de les pràctiques en centres de treball.

El qBID és una eina de gestió que actua com una intranet. D’aquesta manera, representants dels centres de formació, formadors i alumnes poden adoptar un paper més actiu dins d'un sistema estructurat i ordenat. L’objectiu es facilitar  la gestió de les pràctiques i alhora millorar-ne la qualitat del seguiment i l’avaluació.

Teniu al vostre abast una web d’informació sobre la plataforma qBID que explica els  requeriments tècnics per fer-la servir i ofereix vídeos tutorials sobre els processos de gestió de les pràctiques, preguntes freqüents i un fòrum on es poden veure i comentar diversos temes, observacions i solucions relacionats amb les prestacions d’aquesta eina. Aquesta web inclou les adreces d’accés a la plataforma per als centres i per als alumnes.

Aquests dues guies són de lectura imprescindible per al coneixement i gestió del qBID per part de les entitats col·laboradores del SOC:

Guia de gestió dels mòduls de formació pràctica en centres de treball (març 2015) Aquesta guia descriu tot el procediment de gestió dels mòduls de pràctiques de certificats de professionalitat que s'han de traspassar al programa qBID.

Guia del traspàs de dades dels mòduls de pràctiques al qBID (març 2015) Aquesta guia explica als usuari del GIA (l'eina web per a la presentació de sol·licituds als programes subvencionats del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya) com es transfereix la informació dels mòduls de pràctiques d'un programa informàtic a l'altre.

Si sou un centre de formació col·laborador, en el cas que tingueu dubtes que no podeu resoldre mitjançant els videotutorials, les preguntes freqüents o bé el fòrum sobre el procediment de gestió, podeu adreçar-vos a: qbid.soc@gencat.cat

Per a consultes o incidències específiques relacionades amb el funcionament tècnic del programa qBID us podeu adreçar a: sau_soc@cambrabcn.org