• Imprimeix

El conseller El Homrani considera essencial el programa d'atenció del SOC per a víctimes de violència masclista

El programa és una eina per atendre i apoderar famílies monomarentals en situació de vulnerabilitat

18/07/2018 09:07
violencia de genere

Visita del conseller al Servei d'Intervenció Especialitzada per a dones víctima de violència masclista de Lleida

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha exposat al Ple del Parlament les principals línies d’actuació del Departament. Durant aquesta exposició s’ha referit al programa d’atenció del SOC per a dones víctimes de violència masclista com a eina per atendre i apoderar famílies monomarentals en situació de vulnerabilitat

“Fem una aposta per prioritzar una atenció de qualitat a aquells qui més ho necessiten”, ha dit el conseller, que ha explicat la formació que s’està fent al personal del SOC perquè cada oficina disposi d’una persona referent en inserció laboral de dones víctima de violència masclista. “Aquest és només un exemple del compromís del Govern per apoderar i acompanyar les dones víctimes de violència masclista i els seus fills i filles”, ha assegurat El Homrani.“Professionals amb formació específica oferiran orientació i suport en matèria d’ocupació de forma personalitzada, especialitzada i adaptada a les necessitats i situacions personals d’aquestes dones”, ha explicat el conseller, “un programa que actua sobre la forma de família més vulnerable, la que forma una dona que ha de sortir de casa, molts cops amb els seus fills”.

El conseller ha vinculat les taxes de risc de pobresa amb la caiguda de la qualitat del mercat de treball. “Sous més baixos, atur de llarga durada, parcialitat involuntària... són llasts que ofeguen moltes famílies catalanes i, per tant, els seus fills i filles. Per això és clau millorar l’accés al treball, en especial de les famílies amb infants i adolescents a càrrec”. En aquest sentit, El Homrani ha recordat que 4 de cada 10 euros que inverteix el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) es destinen a programes per col·lectius en situació de vulnerabilitat.

Per acabar, El Homrani ha recordat també que “des de fa uns mesos a Catalunya disposem d’un nou instrument per apoderar les famílies com és la Renda Garantida de Ciutadania, que a dia d’avui beneficia més de 26.000 infants i adolescents. És una eina clau de suport a les famílies en tant que vetlla per inserir laboralment els seus membres adults”.

Professionals amb formació específica oferiran orientació i suport personalitzat, adaptant-se a les necessitats i situacions personals de les víctimes.

Més informació