• Imprimeix

La directora del SOC, Mercè Garau, visita l'Institut Municipal d'Educació i Treball

La visita ha estat una oportunitat per conèixer directament el desenvolupament dels diferents serveis i programes que es desenvolupen al centre

06/04/2018 12:04
Visita a l'IMET

Mercè Garau, directora del SOC, ha visitat aquest dijous les instal·lacions de l’Escola de Formació Aeronàutica de Vilanova i la Geltrú (EFAV), i de l’Institut Municipal d’Educació i Treball (IMET) de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

La visita ha tingut un doble objectiu: d’una banda, conèixer directament el desenvolupament dels diferents serveis i programes que es desenvolupen al centre, i de l’altra, comunicar i donar publicitat al Conveni de Col·laboració per al Desenvolupament del Projecte de Formació en el Sector Aeronàutic 2017 establert entre el SOC i l’IMET.

La relació de Vilanova i la Geltrú amb la formació en mecànica d’aeronaus es remunta a l’any 1988, i ja són més de 1.000 els/les alumnes que han obtingut la seva llicència de manteniment d’aeronaus a l’IMET.

La visita també ha sigut una oportunitat per visitar altres programes que es porten a terme a l’IMET, com els projectes d’orientació i acompanyament a la inserció laboral, els projectes d’experienciació i treball, els projectes d’intermediació i mercat laboral, i els projectes de formació i capacitació, tots ells amb l’objectiu comú de promocionar l’ocupació de qualitat per a tothom per tal de lluitar contra l’atur i la precarietat laboral.

Conveni de Col·laboració per al Desenvolupament del Projecte de Formació en el Sector Aeronàutic 2017

Aquest conveni, establert entre el SOC i l'IMET, ha donat com a resultat diverses fites:

  • L'alta, per part del Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE) de dues noves especialitats experimentals en manteniment d’aeronaus elaborades i sol·licitades pel SOC i l’IMET. el reconeixement d'aquestes dues especialitats permet continuar oferint la formació en manteniment aeronàutic des de l’àmbit ocupacional. Cal tenir present que l’IMET és l’únic centre de Catalunya que té un itinerari formatiu ocupacional en manteniment mecànic d’aeronaus.
  • La previsió d'un itinerari formatiu que fa possible la participació d’alumnes que no disposin del certificat de l’ESO. Aquest itinerari permetrà que alumnat sense una titulació prèvia pugui arribar a accedir a feines qualificades i al mercat laboral d’un sector que compta amb bones condicions laborals i que està en creixement.
  • La reducció de forma molt important del cost econòmic que ha d’assumir l’alumnat per participar-hi, i que l’alumnat que finalitzi la formació pugui treballar en qualsevol estat de la Unió Europea sense necessitat de cap tipus de convalidació.

Un dels objectius de la visita ha estat comunicar i donar publicitat al Conveni de Col·laboración ebtre el SOC i l'IMET, per al Desenvolupament del Projecte de Formació en el Sector Aeronàutic 2017