• Imprimeix

El SOC dona la benvinguda als joves participants del Programa Eurodissea

La directora del SOC va donar ahir la benvinguda al primer grup de becaris europeus del Programa Eurodissea a Catalunya de l’any 2018

01/06/2018 08:06
Primers joves Eurodissea

Mercè Garau, la directora del SOC, va donar ahir la benvinguda al primer grup de becaris europeus del Programa Eurodissea a Catalunya de l’any 2018.

Aquest grup, format per 21 joves de diferents nacionalitats, és també el primer que arriba després que Esther Estany, cap de l’Àrea de Programes Internacionals, hagi estat nomenada presidenta del programa Eurodissea i per tant membre del Comitè Executiu de l’Assemblea de Regions d’Europa (ARE), que és l’organització de qual depèn aquest programa.

Els joves es beneficiaran d’una estada que ja va començar el passat 5 de maig i que finalitzarà el 28 d’octubre de 2018, i faran pràctiques en diverses empreses i entitats repartides per tot el territori, i de diferents sectors professionals: social, administració publica, hostaleria, arquitectura, projectes europeus, cultura, medi ambient i màrqueting.

Aquest grup ha completat la formació cultural i lingüística durant un mes i a partir del dilluns 4 de juny s’incorporaran a les seves pràctiques. Durant l’esmentada formació, han viscut en famílies d’acollida en règim de mitja pensió i ara passaran a viure en apartaments compartits.

El grup està format per de 21 joves de diferents nacionalitats: 11 belgues, 3 croats, 2 italians, 2 portuguesos, 1 suís, 1 francesa  i 1 sèrbia.

Durant l’any 2018 està previst l’acolliment de dos grups més: un de 3 joves que arribarà el 25 d’agost i un altre grup de 25 participants aproximadament que té prevista l’arribada el dia 6 d’octubre.

En reciprocitat, el mateix número aproximat de joves catalans anirà a l’estranger per a beneficiar-se d’una estada equivalent, en el marc del Programa Eurodissea.

És per aquest motiu que la Directora del SOC ha volgut donar la benvinguda oficial als joves per tal de celebrar l’efemèride i donar un nou impuls al programa.

Els joves es beneficiaran d'una estada de 6 mesos que inclou formació lingüística durant el primer mes i pràctiques en empreses i entitats repartides per tot el territori

Més informació