• Imprimeix

Les polítiques d'ocupació del SOC beneficien més de 5.600 persones a les Terres de l'Ebre

La prioritat del SOC són els col·lectius de persones que pateixen les conseqüències de la crisi i tenen més dificultats d'accés al mercat laboral

05/11/2018 16:11
SOC 2018 Terres de l'Ebre
La directora dels Serveis Territorials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies a Terres de l’Ebre, Rosanna Fatsini, ha presentat les polítiques actives d'ocupació que el SOC implementa enguany en aquesta demarcació.

Rosanna Fatsini ha informat que el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) executa diversos programes de polítiques actives d'ocupació a les Terres de l’Ebre que beneficien aproximadament més de 5.600 persones.
 
En aquest sentit, el SOC ha destinat 11,8 milions d’euros del pressupost del 2017 per portar a la pràctica aquest any accions adreçades prioritàriament a les persones en situació d’atur que pateixen les conseqüències de la crisi.

Els col·lectius prioritaris són:

- Els joves d'entre 16 i 29 anys, en especial els més joves, sense experiència professional i amb necessitats formatives.
- Les persones en situació de vulnerabilitat: destinatàries de la Renda Garantida de Ciutadania, en risc d’exclusió social, immigrants.
- Les persones de més de 30 anys, amb dificultats per incorporar-se al mercat de treball i les que necessiten actuacions urgents per evitar l’atur de llarga durada.
- Les persones de més de 45 anys, amb necessitats formatives, aturades i amb dificultats de tornar al mercat laboral.
- Atur de llarga durada, persones que han d’adquirir competències professionals i amb necessitats de millora de la seva ocupabilitat.
- Les dones, en especial víctimes de violència masclista, amb necessitats formatives i en situació d’atur de llarga durada.

La inversió a les Terres de l’Ebre

El SOC disposa de diversos programes de polítiques actives d’ocupació per lluitar contra l’atur que beneficien més de 5.600 persones a les Terres de l’Ebre, amb l’objectiu d’augmentar l’ocupació, de qualitat i estable, i de lluitar contra la precarietat laboral. 

- Orientació Professional, 1,2 milions d'euros, 789 persones beneficiàries.
- Qualificació Professional, 3,5 milions d'euros, 2.792 persones beneficiàries.
- Foment de l'ocupació, (4,7 milioons d'euros, 595 persone beneficiàries.
- Promoció de l'ocupació i desenvolupament econòmic local i foment de la contractació, 2,1 milions d'euros, 1.240 persones beneficiàries.
- Gestió de la col·locació en el mercat de treball, 83.000 euros, 176 beneficiaris.
- Foment de la mobilitat geogràfica, 176.000 euros, 25 persones beneficiàries.

 

El SOC va destinar 11,8 milions d’euros a les Terres de l'Ebre per dur a terme accions a favor de l’ocupació