• Imprimeix

Les polítiques actives d'ocupació del SOC aquest any beneficien a més d'11.000 persones a la Catalunya Central

La prioritat del SOC són els col·lectius de persones que pateixen les conseqüències de la crisi i tenen més dificultats d'accés al mercat laboral

11/10/2018 14:10
SOC 2018 Catalunya Central
 
La directora del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, Mercè Garau, ha presentat les polítiques actives d’ocupació que el Departament implementa aquest any a la demarcació de la Catalunya Central.
 
Així, la directora del SOC ha informat que s'estan executant diferents programes de  polítiques actives d’ocupació a la Catalunya Centra que beneficien unes 11.000 persones.
 
El SOC ha destinat més de 21,8 milions d’euros del pressupost de l'any passat per dur a terme el 2018 accions adreçades prioritàriament a les persones que es troben en situació d’atur, i que pateixen de manera més dramàtica les conseqüències de la crisi.
 
 
Aquests són els col·lectius que prioritza el SOC.
 
  • Joves entre 16 i 29 anys, en especial els més joves, sense experiència professional i amb necessitats formatives.
  • Persones en situació de vulnerabilitat: destinatàries de la Renda Garantida de Ciutadania, en risc d’exclusió social, immigrants.
  • Més de 30 anys, amb dificultats per incorporar-se al mercat de treball i les que necessiten actuacions urgents per evitar l’atur de llarga durada.
  • Més de 45 anys, amb necessitats formatives, aturades i amb dificultats de tornar al mercat laboral.
  • Atur de llarga durada, persones que han d’adquirir competències professionals i amb necessitats de millora de la seva ocupabilitat.
  • Dones, en especial víctimes de violència masclista, amb necessitats formatives i en situació d’atur de llarga durada.
 
La inversió a la demarcació de la Catalunya Central té l’objectiu d’augmentar l’ocupació, de qualitat i estable, i de lluitar contra la precarietat laboral; així, el SOC, desenvolupa programes i actuacions que constitueixen les polítiques actives d’ocupació per combatre l’atur.
 
 

El SOC va destinar més 21,8 milions d’euros a la Catalunya Central per dur a terme accions a favor de l’ocupació