• Imprimeix

El SOC participa en els actes dels Comitès Plenaris de tardor de l’Assemblea de les Regions d’Europa

Els plenaris van tenir lloc els dies 25, 26 i 27 de setembre a la ciutat sèrbia de Novi Sad, a la regió autònoma de Vojvodina.

28/09/2018 09:09
Plenaris Sèrbia

L’Assemblea de Regions d’Europa (ARE) ha celebrat les sessions plenàries de tardor a la regió autònoma  sèrbia de Vojvodina. Durant aquesta trobada, els representants de les diferents regions tenen l’oportunitat de compartir experiències i bones pràctiques amb l’objectiu de mantenir fortes les relacions entre les regions membres.

El dia 25 de setembre al matí va tenir lloc la reunió de la Junta Executiva de l’ARE on cada membre va fer un balanç de les activitats portades a terme dins del seu àmbit d’actuació i es va debatre sobre les prioritats i la preparació de les eleccions per al 2019.

La delegació catalana va estar encapçalada per Esther Estany, cap de l’Àrea de Programes Internacionals del SOC i presidenta d’Eurodissea i Elena Herrero, tècnica de la Direcció general de Promoció econòmica, Competència i Regulació, i adjunta del Vicepresident de Cooperació interregional i afers mediterranis, Albert Castellanos.

Durant aquesta jornada, Esther Estany va intervenir, en el marc del programa de mobilitat jove Eurodissea, per presentar la regió de Sardenya, recentment incorporada a l'ARE i al programa. Durant la seva intervenció, Esther Estany va posar en relleu la importància d’engrandir la xarxa de regions membres per tal que nous territoris s’incorporin al programa i els joves i les empreses en surtin beneficiats.

Per altra banda, el dimecres 26 de setembre es van establir diferents grups de treball d’acord amb les tres comissions temàtiques que integren l’ARE: Economia i desenvolupament regional; Política social i salut pública, i Cultura, educació i joventut. També, en el decurs d’aquesta jornada es va anunciar la posada en marxa d’un nou programa de mobilitat de funcionaris de regions de l’ARE, amb una prova pilot durant l’any 2019 i l’inici oficial del programa l’any 2020. Es preveu la col·laboració amb le Collegue Europeen de Cluny, especialitzat en la formació de funcionaris i càrrecs electes de les diferents administracions europees.

Aquests plenaris són una oportunitat per compartir experiències i bones pràctiques amb l'objectiu de mantenir fortes les relacions entre les regions membres.

Més informació