• Imprimeix

Compareixença del conseller de Treball al Parlament per presentar les polítiques per a la joventut

Pel que fa al SOC aquest segment de la població compta amb els programes i projectes de la Garantia Juvenil

12/12/2018 10:12
Compareixença desembre 2018

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha comparegut al Parlament de Catalunya per presentar les principals polítiques del Departament en matèria de joventut.

El Homrani ha dit que una de les principals prioritats passen per descomptat pels diferents programes que es desenvolupen en el marc de la Garantia Juvenil, com també l’atenció de la salut mental d’aquestes persones joves. El conseller ha exposat el fet que aquest col·lectiu actualment no està totalment incorporat al sistema i en la corresponent presa de decisions i definició de les polítiques del Govern, i que la intenció és revertir aquesta situació.

Així, el conseller de Treball ha explicat que, d’una banda, el Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) per a aquest segment de la població du a terme projectes com ara el de Noves Oportunitats, enfocat a facilitar projectes professionals i vitals a les persones joves més vulnerables, del qual se’n beneficiaran uns 2.500 joves d’entre 16 i 21 anys de tot el territori, que aquesta edició per primera vegada també s’amplia als menors que emigren sols. A banda, el conseller també ha explicat que tots els joves que disposin de formació prèvia però no hagin pogut aconseguir una feina de qualitat tenen la possibilitat de beneficiar-se d’una primera experiència professional en 5.989 entitats locals o socials desenvolupant tasques relacionades amb allò amb què s’han format. Durant, aquest aquest any 2018 s’han subscrits uns 1.400 contractes i es preveuen 1.000 contractes més per al 2019. 

Cal fer esment d'altres actuacions que ha exposat El Homrani en la seva compareixença com són, per exemple, els Projectes Singulars, dels qual se’n beneficiaran més de 6.100 joves durant el 2018 i 2019, concretats en 118 projectes adaptats a tot el territori i a diferents sectors productius. I també de la figura dels Referents d’Ocupació Juvenil, que es materialitza en personal tècnic; concretament, 81 persones de 63 entitats locals que treballaran fent de pont entre el sistema educatiu i el sociolaboral, especialment en els centre de secundària d’alta complexitat. Finalment, s’ha abordat el programa de mobilitat internacional (TLN Mobilicat) que, en aquesta tercera edició, beneficiarà a 197 joves en pràctiques a 10 països de l'àmbit europeu.

 

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha comparegut al Parlament per presentar les polítiques del Departament en matèria de joventut