• Imprimeix

El SOC beneficia enguany prop de 240.000 persones en polítiques actives d’ocupació de Treball, Afers Socials i Famílies

La programació de 2018 prioritza col·lectius com joves, dones, majors de 45 anys i persones en atur de llarga durada

29/06/2018 10:06
roda premsa homrani juliol18

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, va presentar el 28 de juny les polítiques actives d’ocupació que el Departament, mitjançant el SOC, implementa enguany després de la reunió del Consell de Direcció del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC).

El conseller va informar que el SOC gestionarà 331.000.000 d’euros destinats a polítiques d’ocupació que “beneficiaran al voltant de 240.000 persones en situació d’atur, el que cobrirà la pràctica totalitat de la demanda.

Així mateix, el conseller va destacar la pròrroga de l’acord perquè les persones en atur contractades en el marc del programa Treball i Formació cobrin, com a mínim, mil euros mensuals.

El SOC posa en el centre de les seves polítiques actives d’ocupació els col·lectius que pateixen la crisi i tenen més dificultats per trobar feina.

Aquests col·lectius són les persones joves; les dones; els majors de 45 anys; les persones en atur de llarga durada; les destinatàries de la Renda Garantida de Ciutadania; i les persones amb discapacitat.

Novetats de la programació 2018

  • Referents d’Ocupació Juvenil. Un cop finalitzat el programa d’Impulsors de Garantia Juvenil, s’ha dissenyat aquest nou programa en el qual els joves amb més riscos d’exclusió social i laboral rebran una atenció integral, que pretén donar resposta a les diferents problemàtiques que puguin presentar. Es tracta d’un pas important en l’atenció integral de les persones, de manera que puguin rebre serveis assistencials, sanitaris, educatius o ocupacionals, tant de manera seqüencial com paral·lelament.
  • Programa de Treball i Formació. Línia específica d’acollida per contribuir als processos d’arrelament de persones i a la regularització de la seva situació.
  • Previsió d’engegar la primera promoció d’alumnes formats en Tecnologies aplicades al Mòbil, en un projecte liderat pel CIFO de l’Hospitalet de Llobregat, amb una clara i definida política de gènere, per contribuir al lideratge de Barcelona en el sector tecnològic del mòbil.

Pròrroga Acord salari mínim de 1.000 euros mensuals

  • Enguany es prorroga l’acord signat l’any 2016 pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, amb els sindicats UGT i CCOO, i les entitats municipalistes FMC i AMC mitjançant el qual les persones en atur contractades en el marc del programa Treball i Formació promogut pel SOC cobraran, com a mínim, mil euros mensuals.
  • El programa Treball i Formació és una política activa d’ocupació promoguda pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) que s’adreça a les persones en atur que han exhaurit la prestació i/o el subsidi d’atur.
  • L’objectiu és capacitar la persona d’experiència laboral i formació en el decurs de la seva participació en el programa a través d’una contractació per portar a terme actuacions de caràcter temporal d’interès general i social.

El SOC gestionarà 331.000.000 d’euros per a polítiques d’ocupació que beneficiaran prop de 240.000 persones en situació d’atur