• Imprimeix

El SOC rep la visita dels socis del projecte NO NEETS d’Erasmus+

Del 20 al 22 de juny ha tingut lloc a Barcelona la reunió dels socis europeus del Projecte NO NEETs d'Erasmus+

22/06/2018 11:06
JESUS NO NEETS

Del 20 al 22 de juny ha tingut lloc a Barcelona la reunió dels socis europeus del Projecte NO NEETs - New Opportunities for the Not in Employment, Educaton or Training en el marc del Programa Erasmus+.

El 20 de juny els socis del projecte NO NEETS d’Erasmus+ han visitat el SOC amb l’objectiu de compartir bones pràctiques i conèixer millor les polítiques que es desenvolupen en l’àmbit de l’ocupació juvenil a Catalunya.

Jesus Quiroga, en representació de la Direcció del SOC ha donat la benvinguda als socis del Projecte i en el decurs de la trobada, s'ha fet la presentació del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya i, en concret, del programa TLN Mobilicat. Seguidament s'ha obert un torn de preguntes, i un espai per al debat.

Aquesta trobada forma part de tot una sèrie de visites d’estudi de camp, organitzades pels diferents socis d’aquest projecte a les seves regions. L’objectiu d’aquestes visites és identificar i compartir estratègies i instruments per reactivar i preparar els "NEET", és a dir els joves sense formació que tenen dificultats d’inserció en el món laboral.

El resultat principal d’aquest projecte és la publicació d'una Guia per a les bones pràctiques analitzades en aquestes visites.

El projecte NO NEETS, liderat pel Departament de Desenvolupament Econòmic i Ocupació de la porvíncia autònoma de Trento, té com a prioritat la inclusió social i la millora de l’accés a la formació i a les titulacions dels joves, potenciant les habilitats professionals i promovent la participació en la societat.

També són socis d’aquest projecte l’Agenzia Piamonte Lavoro (servei laboral de la regió del Piamont), la Direcció General de Formació de la Conselleria d’Ocupació i Economia de la Junta de Comunitats de Castilla-La Mancha, ABU Akademie für Berufsförderung und Umschulung (entitat de formació situada a Berlín), l’entitat holandesa sense ànim de lucre “Tirantes” i VUC Storstrom (centre d’ensenyament d’adults a Dinamarca).

 

L'objectiu d'aquesta visita és compartir bones pràctiques i conèixer millor les polítiques que es desenvolupen en l’àmbit de l’ocupació juvenil a Catalunya