• Imprimeix

El SOC ha participat activament en el Fòrum Eurodyssey

El Fòrum és la trobada anual a la qual hi participen les regions adherides al programa Eurodyssey

25/04/2018 14:04
Forum Eurodissea

Els dies 18, 19 i 20 d’abril ha tingut lloc a Brussel·les un seguit d’actes en el marc del programa de mobilitat internacional Eurodyssey de l’Assemblea de les Regions d’Europa (AER). La regió de Brussel·les Capital va ser la organitzadora de les sessions amb la col·laboració del secretariat de l’AER. 

El Fòrum és la trobada anual a la qual hi participen les regions adherides al programa Eurodyssey per compartir bones pràctiques, intercanviar experiències i realitzar noves propostes de millora en el marc del programa.

La programació d’actes es va obrir el dia 18 d’abril amb la Discover Europe & Eurodyssey,  fira on les diferents regions presentaven en els estands el seus programes d’acollida als joves belgues interessats en fer una estada de formació i pràctiques, i  amb el testimoni de joves que han participat en el programa. La fira va tenir lloc a la Cité des Métiers, en el local acabat d’ inaugurar d’ACTIRIS, seu del servei públic d’ocupació de Brussel·les 

El dia 19 d’abril  al mati va tenir lloc la Conferencia sobre els reptes de les Regions en la promoció de la mobilitat juvenil amb la participació d’experts europeus en interessants taules rodones. Per la tarda, va tenir lloc la reunió anual de l’assemblea de regions Eurodyssey amb la participació dels responsables i tècnics de totes les regions actives. La reunió va ser inaugurada  pel Secretari general de l’AER, Mathieu Mori i per la Presidenta d ’Eurodyssey, Esther Estany

Per acabar, durant la tercera jornada, Catalunya va liderar un dels tallers de gestió tècnica del programa Eurodyssey que es van dur a terme en el decurs de la jornada. A més, la regió italiana del Trentino Alto Adige, recentment adherida al programa i apadrinada per Catalunya, va fer la presentació de la regió.