• Imprimeix

El SOC participa al primer Saló de l’Ocupació Juvenil

Tindrà lloc els dies 14, 15 i 16 de març

01/01/2018 13:01
Fira d'ocupació juvenil

El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) estarà present al primer Saló de l'Ocupació Juvenil, que es durà a terme els dies 14, 15 i 16 de març al recinte de la Fira de Barcelona, durant la Setmana de la Formació i el Treball, coincidint amb el Saló de l'Ensenyament i el Saló Futura, per tant, esdevindrà un gran punt de connexió entre la població jove i tota l'oferta formativa i laboral.

El Saló està adreçat a joves d’entre 16 i 35 anys; és un espai tant per a joves universitaris i altament qualificats com per als qui pateixen les situacions més vulnerables.

Organitzat per Barcelona Activa i l’Àrea de Joventut de l'Ajuntament de Barcelona el Saló té com a objectiu principal promoure l'ocupació entre les persones menors de trenta anys i fomentar la contractació juvenil.

Comprèn 7 espais diferenciats per conèixer els recursos i serveis públics existents, rebre assessorament sobre drets i deures laborals, apropar-se al mercat laboral, descobrir noves ocupacions i oficis, o apropar-se a entitats del tercer sector o el món de l’emprenedoria.

En aquesta línia, els joves visitants trobaran informació, assessorament que oferiran els serveis públics, les entitats del tercer sector, els gremis professionals i les empreses privades.

El SOC, per la seva banda, comptarà amb un espai on oferirà informació sobre els serveis ocupacionals per a les persones joves que desenvolupa en en el marc de la Garantia Juvenil, que és una iniciativa europea d'ocupació per reduir l'atur juvenil. Així doncs, els i les joves tindran la possibilitat d'inscriure's a la Garantia Juvenil in situ en el mateix estand del SOC. D'altra banda, entitats col·laboradores del SOC en l'àmbit de la Garantia Juvenil faran xerrades i sessions informatives de les experiències i bones pràctiques concretes que han dut a terme.

L'objectiu principal del Saló és promoure l'ocupació entre les persones menors de trenta anys i fomentar la contractació juvenil