• Imprimeix

El SOC dona la benvinguda als joves participants del Programa Eurodissea

El dimecres 31 d’octubre va tenir lloc l’acte de benvinguda del tercer grup de becaris europeus del Programa Eurodissea a Catalunya de l’any 2018

05/11/2018 14:11
Joves Eurodissea 2018

El dimecres 31 d’octubre va tenir lloc l’acte de benvinguda del tercer grup de becaris europeus del Programa Eurodissea a Catalunya de l’any 2018

Aquest grup, format per 18 joves de diferents nacionalitats, és el tercer que arriba després que Esther Estany, cap de l’Àrea de Programes Internacionals, hagi estat nomenada presidenta del programa Eurodissea i per tant membre del Comitè Executiu de l’Assemblea de Regions d’Europa (ARE), que és l’organització de qual depèn aquest programa.

Els joves es beneficiaran d’una estada que ja va començar el passat 6 d’octubre i que finalitzarà el 9 d’abril de 2019, i faran pràctiques en diverses empreses i entitats repartides per tot el territori, i de diferents sectors professionals: social, administració publica, hostaleria, arquitectura, projectes europeus, cultura, medi ambient i màrqueting.

Aquest grup ha completat la formació cultural i lingüística durant un mes i a partir d’aquesta reunió, s’incorporaran a les seves pràctiques. Durant l’esmentada formació, han viscut en famílies d’acollida en règim de mitja pensió i ara passaran a viure en apartaments compartits.

El grup, que es preveu que sigui el darrer de l’any 2018, consta de 18 joves de diferents nacionalitats (9 belgues, 5 portuguesos, 2 italianes, 1 croata i 1 francès.

En reciprocitat, el mateix número aproximat de joves catalans que els estrangers que acollim, va a l’estranger per a beneficiar-se d’una estada equivalent, en el marc del programa EURODISSEA.

EURODISSEA és un programa de mobilitat transnacional entre regions d’Europa per a joves residents en aquestes, posat en marxa per l’Assemblea de les Regions d’Europa l’any 1985.

L’objectiu principal d’aquest programa és oferir als joves europeus la possibilitat d’adquirir experiència professional i personal; i millorar el coneixement i l’ús d’un idioma estranger, mitjançant la realització de pràctiques en empreses.

Es tracta de pràctiques professionals, remunerades amb una beca mensual que permet atendre les despeses per manteniment, allotjament i transport local, així com gaudir d’una formació lingüística i cultural de 4 setmanes, a càrrec de la regió d’acolliment.

Més informació