• Imprimeix

El Govern impulsa la formació en el sector aeronàutic

El Servei Públic d'Ocupació de Catalunya  (SOC) destinarà 967.800 euros al desenvolupament d’un projecte de formació en el sector aeronàutic durant el període 2018-2021. Concretament, la Generalitat ha atorgat aquesta subvenció a l’Institut Municipal d’Educació i Treball (IMET) de Vilanova i la Geltrú.

10/10/2018 09:10
Renda garantida de ciutadania
Des de fa un temps el sector aeronàutic reclama personal amb el perfil d’auxiliar de manteniment d’aeronaus. En aquest context, l'any passat es va signar un Conveni de col·laboració per al desenvolupament del projecte de formació aeronàutic entre el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i l’Institut Municipal d’Educació i Treball (IMET) de Vilanova i la Geltrú.
 
L’IMET compta amb l'autorització de l'Agència Estatal de Seguretat Aèria per dur a terme aquesta formació amb reconeixement europeu, que imparteix a través de la seva Escola de Formació Aeronàutica.
 
Així doncs, amb aquest finançament, el centre ofereix un itinerari formatiu amb l'objectiu d’obtenir la Llicència de Manteniment d’Aeronaus i assolir la categoria professional de mecànic/a certificador/a. En aquesta línia, l’itinerari formatiu es pot iniciar amb el certificat de professionalitat de nivell 1 “Operacions auxiliars de manteniment aeronàutic” i continuar amb les especialitats formatives de “Manteniment d’estructures d’aeronaus “ i “Manteniment d’avions amb motor de turbina”. Cal dir que aquest itinerari de formació, juntament amb 2 anys d’experiència pràctica, dota l’alumnat de la Llicència de manteniment d’aeronaus que habilita per certificar aeronaus en qualsevol dels estats membres de la Unió Europea.
 
 
Acord de Govern (09.10.2018)

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a través del SOC destina 967.800 euros per al desenvolupament d'un projecte de formació en el sector aeronàutic per al període 2018-2021