• Imprimeix

Conseller El Homrani: "La reducció de l'atur és una bona notícia però cal abordar la realitat de la qualitat de l'ocupació"

Valoració del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de les dades de l’atur del mes de juny

04/07/2018 10:07
conseller dades atur juny

Catalunya ha registrat un descens de l’atur registrat de 15.376 persones el mes de juny (-4%), el que deixa el nombre de persones en atur en 370.192. L’afiliació a la Seguretat Social ha pujat en 32.568 persones (+0,96%) i hi ha 3.426.476 persones afiliades.

Tot i així, El Homrani ha destacat que aquest descens va acompanyat de “problemes greus”.En concret, ha assenyalat que “només el 12,5% de la contractació és indefinida i, per tant, cal abordar la qualitat de l’ocupació”.

El conseller ha afegit que “és preocupant la continuació de l’augment de la contractació d’homes per sobre de la de dones així com la situació de les persones en atur de llarga durada”.

“Hem de fer esforços per les persones que no entren en el mercat laboral i per això hem aprovat amb consens la programació de les polítiques actives d’ocupació del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC)”, ha posat de relleu el conseller.

El Homrani ha recordat que el SOC gestionarà enguany 331 milions d’euros per ajudar als col·lectius més vulnerables, entre ells les persones en atur de llarga durada “per orientar-les i acompanyar-les per aconseguir tornar al mercat laboral”.

 

L'atur de llarga durada i els col·lectius més vulnerables són una prioritat de la programació de les polítiques actives d'ocupació del SOC per aquest any.

Més informació