• Imprimeix

Convocatòria del programa Treball i Formació

El termini de presentació de les sol·licituds finalitza el dia 23 d'octubre, aquest inclòs

09/10/2018 10:10
Programa Treball i Formació

El SOC, amb l’objectiu d’afavorir la inserció i millorar l’ocupabilitat de les persones en situació d’atur de més llarga durada, impulsa la convocatòria de subvencions del programa Treball i Formació.

En el marc d’aquest programa, el SOC subvenciona els contractes de treball d’una durada de 6 o 12 mesos; les accions formatives a realitzar de forma obligatòria durant el contracte i dins de l’horari laboral; i, si escau, les accions de coordinació i suport tècnic d’una durada de 7 o 12 mesos.

Amb la voluntat d'adaptar-se a les noves realitats socials, la convocatòria d'enguany incorpora, respecte a la convocatòria anterior, una nova línia de subvenció (ACOL), destinada a les persones que obtinguin una autorització de residència temporal per circumstàncies excepcionals d'arrelament social.

En concret, les ajudes es distribueixen en 5 línies de subvenció:

- Línia PANP: accions adreçades a persones en situació d’atur no perceptores de prestacions per desocupació o subsidi i preferentment més grans de 45 anys. Inclou dos tipus d’accions en funció de la durada de les contractacions, 6 o 12 mesos.

- PRGC: accions adreçades a persones en situació d’atur beneficiàries de la renda garantida de ciutadania. Inclou dos tipus d’accions en funció de la durada de les contractacions, 6 o 12 mesos.

- DONA: accions adreçades a dones en situació d’atur (s’inclouen les dones víctimes de violència de gènere). Les contractacions tenen una durada de 12 mesos.

- ACOL: per a les persones que obtinguin una autorització de residència temporal per circumstàncies excepcionals d'arrelament social. Las contractacions tenen una durada  de 12 mesos.

- COOR: accions de coordinació i suport tècnic. Inclou dos tipus d'accions en funció de la durada, 7 o 12 mesos.

L’objectiu de la convocatòria és afavorir la inserció i millorar l’ocupabilitat de les persones en situació d’atur de més llarga durada