• Imprimeix

Projecte transnacional Trampoline: Formació i mobilitat per a joves

És un projecte per fomentar la formació i mobilitat dels joves en el territori fronterer d’Espanya, França i Andorra

15/11/2017 12:11
 Projecte transnacional Trampoline: Formació i mobilitat per a joves

El passat 8 d'octubre, a la ciutat francesa de Biarritz, el Comitè de Programació del Programa Operatiu de Cooperació Territorial Espanya-França-Andorra 2014-2020 (POCTEFA) va aprovar la decisió provisional de concedir una subvenció FEDER (Eix 5) de 689.648,18 € al projecte Trampoline.

El projecte Trampoline s’emmarca en el programa europeu de cooperació transfronterera Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA) 2014-2020, creat per fomentar el desenvolupament sostenible del territori fronterer d’Espanya, França i Andorra, i orientat a reforçar la integració econòmica i social d'aquesta zona.

A més del CRIJ de Toulouse–Midi Pyrénnées, que lidera el projecte, la Direcció General de Joventut i l’Oficina Jove de l’Alt Urgell hi participen com a socis actius del projecte. Així mateix, el SOC està associat per assessorar en algunes de les fases del projecte relacionades amb la mobilitat professional dels joves.

Projecte transnacional Trampoline

Trampoline és un projecte de cooperació transfronterera per fomentar la formació i la mobilitat dels joves en el territori dels Pirineus entre Catalunya, Aragó, Andorra i Midi Pyrénnées. El seu objectiu principal és augmentar el número de joves que accedeixen per primer cop al mercat laboral.

Es tracta, d’una banda, de millorar l’adequació al mercat laboral dels sistemes d’educació i formació, facilitant la transició de l’educació al món laboral; i de l’altra, de reforçar les estructures que donen suport als joves com són els Centres d’Informació Juvenil i els serveis públics d’orientació i ocupació.

El projecte Trampoline preveu, entre d’altres, les següents accions:

  • Crear una Xarxa per a la Mobilitat Transfronterera dels joves que continuarà més enllà de la durada del projecte.
  • Formació per als professionals de la informació i l’orientació juvenil en matèria d’acompanyament a la mobilitat i per promoure la inserció dels joves en el mercat laboral.
  • Organitzar sessions informatives i de sensibilització per a joves en matèria de mobilitat.
  • Crear eines digitals per centralitzar les ofertes de treball, de voluntariat i de pràctiques.
  • Treballar en l’estudi i la investigació del mercat de treball transfronterer i realitzar formacions comuns, especialment en el camp de l’animació socio-cultural, sector clau per a la primera experiència professional dels joves.

El SOC està associat per assessorar en algunes de les fases del projecte relacionades amb la mobilitat professional dels joves