• Imprimeix

La Generalitat rebutja l'Estratègia d'Activació per a l'Ocupació del Govern d'Espanya

Catalunya i 9 comunitats autònomes han votat en contra de la distribució de fons per polítiques actives d'ocupació 2017

27/07/2017 08:07
La Generalitat rebutja l'Estratègia d'Activació per a l'Ocupació del Govern d'Espanya

La directora del SOC, Mercè Garau, representant la Generalitat a la Conferència Sectorial.

La directora del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), Mercè Garau, va expressar ahir el seu rebuig a l’Estratègia d’Activació per a l’Ocupació que el Govern d’Espanya va presentar a la reunió de la Conferència Sectorial d’Ocupació celebrada a la seu del Ministerio de Empleo y Seguridad Social a Madrid.

Garau va defensar l’oposició de Catalunya a un document que "el Govern d’Espanya vol aprovar sense haver-lo presentat ni consensuat amb les comunitats autònomes, actuant de manera absolutista".

Com a conseqüència de l’absència de diàleg del Ministerio, Catalunya i nou comunitats autònomes (Andalusia, Aragó, Astúries, Illes Balears, Castella - La Manxa, Cantàbria, Extremadura, País Valencià i Navarra), han votat en contra de la distribució de fons per polítiques actives d’ocupació 2017, un rebuig majoritari que va ser expressat pels agents socials, i que ahir tan sols va comptar amb el suport de sis comunitats i l’abstenció d’una, el País Basc.

"Volem que el repartiment de fons es faci sobre un nou document, i exigim que es faci sobre el diàleg amb l’objectiu d'aprovar un nou document que entomi problemes com el de la precarització del mercat laboral i els dels col·lectius prioritaris, com els joves, majors de 45 anys i persones en atur de llarga durada", va afirmar la directora del SOC.

L’Estrategia Espanyola d’Activació per l’Ocupació marca les prioritats en polítiques d’ocupació per als propers tres anys , "i el Govern espanyol el vol imposar impedint que Catalunya, i comunitats autònomes, participin en la seva elaboració o negociació", va denunciar Garau, qui va remarcar que "no podem acceptar una Estratègia espanyola d’ocupació que no posa les eines que necessita Catalunya per lluitar contra l’atur".

A més, va subratllar Mercè Garau, "el Govern espanyol vol evitar qüestions claus relacionades amb la qualitat de l’ocupació, la precarietat, la temporalitat i la parcialitat, la retallada de prestacions i subsidis, i aposta per afeblir els serveis públics d’ocupació a favor d’empreses privades d’ocupació".

El rebuig d’ahir se suma a un altre, el que el Consell de Direcció del SOC, per unanimitat, va aprovar contra el Reial Decret 694/2017, de 3 de juliol, que desenvolupa la llei reguladora del sistema de formació professional per l’ocupació en l’àmbit laboral.

"El Govern espanyol vol evitar qüestions claus relacionades amb la qualitat de l’ocupació, la precarietat, la temporalitat i la parcialitat, la retallada de prestacions i subsidis, i aposta per afeblir els serveis públics d’ocupació a favor d’empreses privades d’ocupació"